Logga

Miljöpolicy

ATELJÉ SARS finns i naturen och lever med naturen. Bredvid oss har vi en ekologisk bondgård med mjölkproduktion. Det betyder att marken runt om oss sköts ekologiskt och att vi kan se korna gå och beta samt höra dem råma när de föder sina kalvar.

Vi odlar ekologiskt, grönsaker och rotfrukter för eget bruk. Utanför köket har vi en örtagård. Där är det underbart att dra in dofter från örterna samt att se fjärilar och humlor svärma framför sina favorit växter. Påfågelfjärilen bara älskar röd solhatt, echinacea.

Jag plockar alltid växter med försiktighet: så att det inte skall synas att växtligheten har blivit rörd och aldrig ta den sista örten på en plats. Jag tar huvudsakligen växtdelar från vår tomt med omnejd samt från en ö i den Åboländska skärgården. Växterna använder jag till tvåltillverkning och till tovningsarbeten.

Jag tillverkar ATELJÉ SARS visitkort och annat reklammaterial samt prislappar försedda av tråd av lin. Tanken är att vara självproducerande i så stor utsträckning som möjligt.

Till kläder använder jag helst naturmaterial som ull, lin, bomull och siden, men även viskos som består av regenatfibrer framställda av cellulosa. Festklänningar sys ofta av syntetmaterial (de skrynklar inte och har lyster) vilket jag också gör, men just nu håller jag på att ta fram en brudkläning av tovad ull.

Det är i det lilla det händer, som har stor betydelse för helheten i världen.