Logga
Köpinformation

Priser
Priser är inklusive moms och gäller vid försäljning inom Sverige. ATELJÉ SARS reserverar sig för eventuella tryckfel. Innehar F-skattebevis.

Rabatter
Du får 10 % rabatt på den billigaste varan när du vid ett tillfälle köper flera varor.
Du kan också få 10 % rabatt vid ditt andra klädköp om du däremellan rekommenderat mig till någon som i sin tur gjort ett klädköp överstigande 1000:- hos ATELJÉ SARS.

Betalning och frakt
I ateljén gäller kontant betalning. Betalkort kan inte tas emot. Vill du få varor skickade kan det ske på två sätt:

  • Postförskott – Du betalar när du hämtar ut ditt paket. Frakt- och postförskottsavgift tillkommer.
  • Postpaket – Du gör en förskottsbetalning, som inkluderar pris samt fraktkostnader. Kontakta alltid ATELJÉ SARS innan du gör en inbetalning. Paketet hämtas vid postens utlämningsställe

Om du inte hämtar ut den beställda varan måste du betala kostnaderna för returfrakt och hanteringskostnader, se avbeställning.

Specialbeställda produkter
Vid alla beställningar som görs utifrån kundens önskemål gäller förskottsbetalning med 20 % av priset. Starten för tillverkningen av den beställda varan sker tidigast efter att förskottsbetalningen är ATELJÉ SARS tillhanda. Se även nästa stycke, avtal.

Avtal
Vid sömnadsuppdrag av skräddarsytt plagg upprättas kontrakt med plaggskiss och måttlista, vilket tryggar ett önskat slutresultat. Kvalitet skräddarsytt, se nedan under rubrik ”Gesällbrev”. ATELJÉ SARS ingår inte avtal med minderårig (under 18 år) utan målsmans godkännande.

Leveranstid
Leveranstid kan variera beroende på årstid och på tillgång av material. Vissa kvalitéer av ull och siden kan vara svåra att få tag på. Leveranstider är med andra ord varierande från fall till fall, men du får alltid information om det aktuella läget.

Reklamation
Om du vill reklamera en vara, kontakta ATELJÉ SARS muntligt eller skriftligt inom skälig tid och förklara varför du anser att varan är felaktig. Om varan skadats i transporten ber jag dig att anmäla skadan direkt till distributören, där du hämtar paketet.

Ångerrätt
Du har ingen ångerrätt då alla produkter är specialtillverkade samt att försäljningen alltid sker utifrån att kunden tar den första kontakten med ATELJÉ SARS.

Avbeställning
Du har alltid rätt att avbeställa en ”vara” innan den har levererats till dig. Men ATELJÉ SARS har då rätt att kräva ersättning för kostnader som har haft samband med beställningen, till exempel fraktkostnader. Avbeställer du en ”tjänst” innan den har slutförts har ATELJÉ SARS rätt till ersättning för den del av arbetet som redan har utförts. ATELJÉ SARS har också rätt till ersättning för förlorad inkomst på grund av att inte ha kunnat åta sig annat arbete.

Riktlinjer
Ovanstående köpinformation följer konsumentköplagen samt konsumenttjänstlagen. För ytterligare information kontakta Konsumentverket, KO.

Gesällbrev
Mitt gesällbrev är ett dokumenterat bevis på att jag utför ett fackmannamässigt hantverk, kvalitet skräddarsytt:

  • Som skräddare ger jag personlig rådgivning och vägledning om design, färg, tyg, modell och stil.
  • Jag har kunskap i design och formger plaggen efter dina önskemål, behov och din personlighet.
  • I samråd med mig väljer du tyg, tillbehör, modell och kvalitet. Jag ansvarar för hela tillverkningsprocessen från måttagning och design till färdig produkt. Du får prova plagget under arbetets gång samt göra en slutprovning.
  • Varje plagg är unikt och skapat för dig personligen.
  • Jag arbetar med god service och kvalitet. Plaggen skall vara funktionella, av rätt material och god passform. Plaggen skall också vara tillverkade på ett miljömässigt godtagbart sätt.
  • Du vet vad du får genom att vara delaktig i framtagandet.

Personuppgifter
ATELJÉ SARS ansvarar för att de personuppgifter som du lämnar inte används utanför företaget. Kurskamrater kan få kontaktuppgifter om varandra, förutom den som sagt ifrån i förväg.